Psychická krehkosť

V živote sa človek stretne s mnohými problémami. Niektoré sú vážnejšie, iné menej vážne. Nie vždy sa im dá vyhnúť, ale treba ich určite vyriešiť. Často nás však vedia poriadne vytrápiť a my máme s ich riešením plné ruky práce. Na niektorých ľuďoch sa potom začnú badať náznaky psychickej nerovnováhy a krehkosti.

masáž ruky

Ako si udržiavať svoju psychiku zdravú?

  • Pravidelné prechádzky a oddych

Príroda nám vie dodať neuveriteľnú energiu a pokoj v jednom. Z prírody vieme načerpať takú obrovskú silu ako z ničoho iného. Jej pokoj vyžaruje na všetkých z nás. Pri prechádzke sa človek uvoľní a zamyslí sa nad krásou nášho okolia. Vypustí myšlienky, ktoré ho trápia, ale ponorí sa do ticha, ktoré ho obklopuje. Oddychovať nemusíme len v prírode, ale môžeme si dopriať aj oddych na tantrickej masáži https://magictantra.sk/. Osvieži telo, ale aj ducha.

masáž chrbta

  • Nedeľné omše alebo pre neveriacich meditácia

Omša alebo návšteva kostola ma vždy upokojí. Slová pána farára sú priam balzamom na dušu a väčšinou v nich hovorí presne to, čo potrebujem počuť. Každá hádka vyzerá banálna pri niektorých čítaniach a preto ma vždy rýchlo prechádza hnev, ktorý som si mohla určite odpustiť. Tá hodinka týždenne prináša zamyslenie, ktoré je potrebné pre každého človeka. Trochu ticha a len tak sedieť a počúvať.

  • Styk so zvieratami

Zvieratá nás majú radi vždy. Ich láska nám vie veľa povedať o nás samých. Budú nás mať radi, či budeme mať o pár zubov a vlasov menej alebo budeme vyzerať stále rovnako. Jednoducho sú tu pre nás a my sme to jediné, čo majú. Je to upokojujúce.

  • Rozprávanie sa s druhými ľuďmi

Niekedy človek potrebuje byť aj sám, ale prídu časy, keď sa potrebuje niekomu vyrozprávať. Možno nie každému môže povedať všetko, ale vždy sa nájdu situácie, ktoré ho ťažia na duši. Sú veci, ktoré nás vedia dosť vykoľajiť a potrebujeme sa niekomu zveriť.

  • Vypnúť televízor a hlavne nečítať samé katastrofické novinky

V televíznych novinách alebo časopisoch sa na nás valia samé „overené“ informácie. Väčšina z nich nás má šokovať, nahnať do nás strach z budúcnosti a z tajomstiev, ktoré ukrýva daná situácia. Nie vždy sú tieto informácie pravdivé a už vôbec nie pre nás potrebné.